NE IGYON, HA VEZET!

 

Felmérések szerint minden tizedik magyar autós ittasan ül a volán mögé. Ugyanakkor a személyi sérüléssel járó baleseteknek a 10-12%-át ittas vezetők okozzák.
A magyarországi törvények szerint az autóvezetők engedélyezett véralkoholszintje: 0,00‰. Természetesen a 0,10-0,20‰ véralkoholszint kimutatása, mérése meglehetôsen nehézkes, egyes esetekben bizonytalan. Ez persze nem azt jelenti, hogy ekkora szint még megengedett.

Ha ivott, ne vezessen! Magyarországon az alkoholos befolyásoltság 0,80‰ véralkoholszintig szabálysértés, e fölött bűncselekmény!

 

 

Az alkoholos befolyásoltság fokozatai

 

Szabálysértés:
0,20-0,50‰-ig ivott, de alkoholosan nem befolyásolt
0,51-0,80‰-ig igen enyhe alkoholos befolyásoltság

 

Bűncselekmény:
0,81-1,50‰-ig enyhe alkoholos befolyásoltság
1,51-2,50‰-ig közepes alkoholos befolyásoltság
2,51-3,50‰-ig súlyos alkoholos befolyásoltság
3,51‰- heveny alkoholmérgezés

vissza a kezdőlapra

Figyelmeztetés! Az emberi szervezetben az alkohol lebomlása bonyolult biokémiai folyamat, ami személyenként nagy különbségeket mutat. Az autóvezetési és munkavégzési képesség megitélésében nagy segítséget jelent az alkoholszonda. A mérési eredményre alapozva felelősségteljes döntés hozható.
Ne feledje azonban, hogy a kilélegzett levegő alkoholtartalmának mérése csak tájékoztató adat és a perdöntő érték mindig a vérből meghatározott alkoholszint. A döntést mindig Ön hozza és a döntésből származó következményekért sem az alkoholszondák gyártója, sem a forgalmazók nem vállalnak felelősséget.

 

HUMANsoft AHT Kft.  -  Adapter Webáruház  
1155 Budapest, Tóth István u. 105.  Tel. 1-414-4045

áraink, vásárlás: www.adapter.hu